Over mij

Kinderen lezen de wereld

Lezen is de beste investering in jezelf; je leert beter te praten, scherper te denken, je prikkelt je fantasie en je leert jezelf kennen.

Gunay Uslu, Staatssecretaris Cultuur en Media – Lezen #2/2023

Hoe ik een lezer werd

Mijn hele leven ben ik al graag buiten, genietend van de natuur en zeelucht. Een lezer kon ik pas worden toen Sinterklaas me mijn eerste eigen boek gaf: een Jip en Janneke. Daarna volgde het zelf lezen van de hele serie Wipneus en Pim, vele malen luisteren naar LP’s met Eftelingsprookjes en veel bibliotheekboeken (leve de contributievrijdom). De tekenlerares op de middelbare school die voorlas tijdens haar (teken)lessen zorgde dat het in mij geplante boekenzaadje tot bloei kwam. Ik genoot van het wegduiken in verhalen.

Hoe ik een bibliotheekprofessional werd

Op een HBO Open Dag sprak de brede opleiding BDA me aan: Bibliotheek en Documentatie Academie. Na drie leuke jaren had ik mijn BDA-diploma en een BOB-diploma (Bibliothecaris Openbare Bibliotheken) op zak en kon ik na een aantal sollicitaties aan de slag bij Bibliotheek Etten-Leur. 

Daar heb ik 21 jaar lang genoten van het vak. Na een aantal jaren rondde ik de post-HBO-opleiding JB (jeugdbibliotheekwerk) af, waarna ik de functie hoofd jeugdafdeling kreeg. Ik heb veel kinderen en ook leerkrachten uit Etten-Leur aan leuke boeken geholpen. Van de contacten met basisscholen, en later ook met kinderopvangorganisaties, genoot ik het meest: daar kon ik mijn passie en liefde voor boeken overbrengen.

Hoe ik een specialist werd

Met Brede Scholen, VVE-gelden en Taallijn kwam er een nieuwe dimensie in mijn werk; dit gaf kansen en leverde een gemeentelijk netwerk op. Daarmee kon ik mijn doelstelling concreet maken: samen met professionals die met kinderen werken ervoor zorgen dat ieder kind het juiste boek in handen krijgt. 

In 2011 maakte ik de overstap naar Bibliotheek Theek 5, waar ik een veel groter werkgebied kreeg, en waar ik samen met veel collega’s ben doorgegaan met de missie die inmiddels was uitgegroeid tot Bibliotheek op school en Boekstart in de Kinderopvang.

Hoe ik verder ga

Begin 2023 kwam ik tot de conclusie dat ik de inhoud van mijn missie niet meer voldoende in mijn functie als domeinspecialist terugzag, en besloot ik de sprong te wagen naar een eigen onderneming.

Mijn missie is onveranderd: leerkrachten enthousiasmeren voor kinderboeken zodat zij ieder kind een goede, waardevolle start kunnen geven, het beslissende boek kunnen aanreiken.

Mijn kernwaarden

betrouwbaar

ik ben praktisch en duidelijk, resultaatgericht en voor mij geldt: afspraak is afspraak.

kwaliteitsgericht

ik ben altijd gericht op het best passende antwoord bij de vraag en ook op het hoogst haalbare resultaat.

verbindend

ik zoek en vind de passie en expertise in iedereen, en ga van daaruit verder. Ook richt ik me op de connectie tussen mensen onderling.

Wil je meer van me weten?

Vul hiernaast het contactformulier in, dan neem ik contact met je op! 

    Winkelmandje