Lesbrieven jeugdliteratuur

Ik hou ervan om pareltjes van jeugdboeken toegankelijk te maken voor iedere basisschoolleerkracht en voor ieder kind.

De week waarin Mot een duikboot vond, begon redelijk normaal. Saai zelfs. Dat was niet zo gek. Er moest nog heel wat gebeuren voordat ze haar grote vondst zou doen. Ze had nog niet eens een magneet.

Sanne Roosenboom – Mot en de metaalvissers

Inspirerende voorbeelden

Deze lesbrieven rondom jeugdboeken zijn direct te gebruiken, maar kunnen ook dienen als inspiratie om zelf nieuwe lessen vorm te geven. Ik richt me op de doelen uit de theorie van Open Boek, maar ook op de doelen vanuit de literatuureducatie als onderdeel van cultuureducatie. Er is jaarlijks een enorm aanbod aan kwalitatief goede jeugdboeken waaruit ik zal kiezen voor deze lesbrieven.

Praktische handreikingen

Deze lesbrieven zijn praktisch en handzaam. Ze zijn rechtstreeks in het onderwijs te gebruiken maar ook door bibliotheken als aanbod voor het onderwijs.

Concreet lesmateriaal

Het wordt een divers aanbod van alle soorten boeken, allerlei werkvormen en altijd gericht om de helpende volwassene te inspireren.

Ook op verzoek te ontwikkelen voor marktplaatsen cultuureducatie of bibliotheken.

Aanbod lesbrieven

Hier zullen de titels komen van de boeken waarbij ik een lesbrief ontwikkeld heb. Op dit moment ben ik hiermee bezig.

Vraag een lesbrief aan

Heb je een suggestie of een tip voor een lesbrief? Ik ontvang hem graag!

  Anderen over Liesbeth

  Liesbeth is een vakvrouw als het gaat om leesbevordering en alles wat daarmee samenhangt. Ze is een fijne sparringpartner om projecten op te zetten, of dit nu gaat om een bibliotheek op school of andere onderwijsgerelateerde projecten. De samenwerking met Liesbeth heb ik als zeer prettig ervaren.
  Annemieke - Lees- / Mediaconsulent bij De Nobelaer
  Liesbeth heeft veel kennis en kunde op het gebied van literatuureducatie. Samen hebben we aan diverse mooie projecten gewerkt, waarbij de samenwerking heel prettig verliep. Liesbeth inspireert, is betrouwbaar en heeft een hart voor literatuureducatie.
  Mirte - Adviseur Cultuureducatie bij Bibliotheek Theek 5 en Intermediar Cultuureducatie met Kwaliteit bij h19
  Winkelmandje